Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-03-2010 12:18:46
Voeding & Gezondheid

Voedselbank?.....echt voor de armen?

Beste robert,

ongeveer een jaar geleden bracht ik mijn vriendin geregeld, met mijn auto, naar de voedselbank ergens in het noorden van het land. ik kan je verzekeren dat de noodzaak
er wel degelijk was. ook mij viel het soms op dat er auto's stonden waarmee er voedsel
gehaald werd. daar vaak over nadenkend, kwam ik op het idee dat er naast het begrip
'nieuwe rijken' ook weleens zoiets als 'nieuwe armen' zou kunnen bestaan.
nood is nl. op meerdere manieren definieerbaar. (waarbij ik de zgn. graaiers even buiten beschouwing wil laten, omdat hier in het noorden veelal de schande mogelijk een grotere rol speelt)

ik heb mij buitengewoon geergerd aan de omwonenden van deze voedselbank. ten tijde van de maandelijkse openingsuren, hadden zij de maandelijkse behoefte om hun tuinmeubilair naar buiten te plaatsen, als bij een vermakelijk schouwspel, om te kunnen beoordelen, wie en wat er allemaal op de voedselbank afkwam. ze lieten zich daarbij, gepast of ongepast, niet onbetuigd van allerlei opmerkingen.
en natuurlijk kwamen daarbij soms de grootte van sommige auto's of uberhaupt auto's hardop tersprake.
omdat ik mij nimmer aangesproken voelde, de situatie van mijn vriendin kennende, kreeg ik toch weleens zin om de boel daar ernstig te ontwrichten, maar door de toch al
moeilijke strijd die mijn vriendin ondervond, heb ik dat zo verstandig mogelijk maar nagelaten.

ik geloof best in jouw rechtvaardigsheidsgevoel, en in sommige opzichten zal je ook best en aantoonbaar gelijk kunnen hebben. alleen merk ik hier ook op, dat de 'nieuwe rijken' ineens 'nieuwe armen' kunnen zijn geworden (voor de duidelijkheid, mijn vriendin en ik behoren niet tot deze groep)
deze groep en misschien ook wel de mensen die jou bekend voorkomen, kunnen ernstig in de problemen zitten. het is niet altijd zichtbaar dat zij misschien/waarschijnlijk heel dom allerlei uiterlijkheden aangeschaft hebben, waar zij een enorme schuldenlast mee opgebouwd hebben. ik geef hen de voordeel van de twijfel bij hun persoonlijke overweging.
weet jij hoe hun situatie er over een half jaar, een jaar, er uit ziet ?
en dat meen jij in je wandelingen te kunnen waarnemen ?
je denkt toch niet dat het overgrote gedeelte, die dat niet nodig denkt te hebben, maandelijks kan onthouden, voor een paar tientjes of minder, in hun auto stapt om naar een voedselbank te rijden om vervolgens een paar lijntjes coke een straat verder af te zetten ?
en als dat in het uitertste geval wel het geval is, is er toch wel iets heel ernstigs aan de hand, nietwaar robert ?

met vriendelijke groeten, miela