Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-03-2010 15:18:41
Computers & Telefonie

Stroomverbruik computer ?

Audb schreef op woensdag 3 mrt 2010, 15:07: het verbruik waar u op doeld is lekstroom.
maar daar hoeft u zich echt niet druk om te maken

dat is geen lekstroom, maar sluipverbruik. dat is echt wat anders.

audb schreef op woensdag 3 mrt 2010, 15:07: en het afsluiten van de stroom is pure onzin als u weet dat uw voeding in de computer al meer verbruikt voor ...
warmte.

dat is ook niet juist. een voeding gebruikt die stroom niet voor warmte.
er ontstaat warmte bij het gebruik ervan. dat is wat anders.
het is wel zo dat deze warmte ook warmte in je ruimte betekent en dus niet gelijk een verlies is.
electrisch opgewekte warmte is echter niet zo energievriendelijk als beweerd, aangezien er een groot verlies bij een centrale is (geldt ook voor groene stroom, aangezien er een ondercapaciteit voor groenestroom productie is).

audb schreef op woensdag 3 mrt 2010, 15:07: net als een gloeilamp wordt niet de volle 100% stroom verbuikt voor de computer en kan het zelfs zo zijn dat u maar 70 % effectief gebruikt maakt van uw voeding, de overige 30% is dus gewoon verspilling.
nu kan u wel in de computer zaak een voeding gaan halen die tot 80% effectief is maar die zijn zeer prijzig.(er bestaan wel green line voedingen die minder gebruiken)
helaas gebruikt de computer nu eenmaal stroom maar als u hem niet gebruikt dan gewoon afzetten en niet onodig laten draaien.
als je hier de arbeidsfactor (phi) bedoelt: een groene voeding heeft weldegelijk zin - afhankelijk van het aantal draaiuren en het opgenomen vermogen van de pc.
als je nagaat dat een hypermoderne i5 rond de 250 w gebruikt, kan je nagaan wat die 10% winst doet.
ik heb hem iig er wel in zitten.
en het heeft nog een voordeel: diezelfde 10% winst wordt in mijn kamer omgezet in warmte. daar heb ik tijdens het stookseizoen dan iig nog plezier van. heb je een andere met lagere arbeidsfactor, dan gaat die energie als warmte de schoorsteen uit bij de centrale (het opvangen van de blindstromen). dus kwaliteit loont echt wel, maar dan moet je wel verder kijken dan het kwh-prijsje alleen.