Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-03-2010 11:31:58
Huishouden & Energie

Wasmachine vs bovenlader

Het verschil in bovenladers en voorladers zit zeer waarschijnlijk in de voorkeur van consumenten waardoor voorladers in veel grotere hoeveelheden gemaakt worden hetgeen door die grote aantallen grotere fabrikagebesparingen mogelijk zijn.

ook ik ben een voorstander van bovenladers omdat naast de door u genoemde voordelen ook minder kans is op ernstige waterlekkage.
wel heb ik de indruk (mijn zoon heeft een bovenlader--ik een voorlader) dat een goede voorlader beter centrifugeert; althans, dat voorladers over het algemeen op hogere toerentallen draait, hoewel ik denk dat technisch gezien juist een bovenlader hogere centrifuge toerentallen kan bereiken en verdragen (denk maar eens aan onze aloude centrifuge).

kortom, ze zullen er echt nog wel zijn en te koop in gewone (witgoed)winkels.

overigens heb ik nog steeds de voorkeur voor een mechanische klok boven een electronisch gestuurd apparaat want zoals mobiele telefoons bewijzen verdraagt electronica en vocht elkaar niet.
immers, de meeste bezitters van zo'n mobieltje spuugt in zo'n apparaat, gaat ermee in bad en loopt ermee in felle regen, nietwaar heren reparatiemonteurs?

de vrije vogel