Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-03-2010 11:39:48
Huishouden & Energie

Wasmachine vs bovenlader

Hallo deejay,

het voordeel van een 'voorlader' is dat je het wasgoed, vóór en na de was, niet zo hoog hoeft te tillen om het in/uit de machine te halen. zelf vind ik het grote voordeel van een bovenlader, dat de trommel aan beide kanten van de trommel van een lager is voorzien en dat de trommel daardoor dus veel rustiger en stabieler draait (een voorlader heeft alleen een lager aan de achterzijde van de trommel aangezien aan de voorzijde van de trommel de deur zit). naar mijn mening 'slijt' een bovenlader op dat punt dus ook veel minder dan een voorlader.
ik heb de getallen niet bij de hand, maar volgens mij is het toerental, bij centrifugeren, van een bovenlader ook hoger dan het toerental van een voorlader en daardoor droogt de machine dus ook beter.
heb zelf altijd een bovenlader gehad en heb daar nooit spijt van gehad.

m.vr.gr. freya