Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 13-03-2010 14:10:48
Voeding & Gezondheid

Weg met de koopzondag ! ?

Kennelijk is het voor linksdenkers moeilijk om rechtsdenkers te geloven of gelijk te geven.
volgens een onderzoek "trendbox" wil de overgote meerderheid van de bevolking elke zondag de winkel open. dit onderzoek is overigens wél onder veel bezoekers van modezaken gedaan.

per gemeente verschilt de toestemming voor openingstijden op zondag. zo blijkt uit onderzoek door onderzoekscentrum voor financieel-economisch beleid van de erasmus universiteit rotterdam. de verschillen in zondagsopeningen is gevolg van plaatselijke verschillen in voorkeuren tussen gemeenten. het blijkt dat het aantal koopzondagen bepaald wordt door de religieuze samenstelling van de bevolking, de politieke samenstelling van het college, de ligging nabij belgie in de grensprovincies, het aantal tweeverdieners, het aantal winkels, het aantal werknemers per winkel en de grootte van de gemeente.

de stelling dat een zondagsopening in een buurgemeente aanzet tot opening in de eigen gemeente, is niet houdbaar, zo blijkt uit het onderzoek.volgens de winkelsluitingswet mogen gemeenten op een aantal zondagen per jaar de winkels open zijn. in 32% van de gemeenten zijn de winkels iedere zondag dicht, terwijl er bij nog eens 30% slechts zeer beperkt van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt. het maximum aantal zondagen wordt door 24% van de gemeenten benut.

dhr. rutten bepaalt dus echt niet of de winkels open gaan of niet!! hij stelde iets voor waarvan gebleken is dat de overgrote meerderheid van de bevolking dat wil, dat heet democratie. zelfs van het winkelpersoneel dat lid is van de cnv is 65% vóór. voor een hele grote groep nederlanders moet die koopzondag dus wél, meneer johannes. ga eens googelen voor dat je onwaarheden schrijft om je eigen frustratie te onderbouwen.