Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 15-03-2010 00:46:32
Geldzaken & Recht

Afkoop lijfrente

Dag heinzel,

koopsompolissen van vóór de brede herwaardering on de oordt (1992) vallen onder het z.g.n. oud regiem. het voordeel is dat ze ineens uitbetaald mogen worden op de expiratiedatum onder aftrek van heffingen. terwijl deze nieuw regiem polissen bij expiratiedatum minimaal de uitbetaling onder aftrek over 5 jaar gespreid moet worden.

tip: wanneer je kunt wachten, laat ze dan pas expireren nadat je 65 jaar bent geworden. je betaald dan aanzienlijk minder heffingen daar over. geen aow-premie meer en minder inkomstenbelasting.
wanneer je ze intussen bij expiratie overhevelt van een verzekeringmaatschappij naar een geblokkeerde spaarrekening als bankspaar product bij een bank naar je keuze, hoef je geen kapitaal verzekering meer te hebben zoals bij verschillende verzekeringsmaatschappijen het geval is om te voorkomen dat het kapitaal of de kapitaalvermeerdering aan de maatschappij vervalt bij onverhoopt voortijdig overlijden.
bij banksparen blijft het bedrag alsdan gewoon ter beschikking van erven, onder aftrek van heffingen, naar de situatie van erven, omdat die misschien dan nog geen 65 zijn. het kan evt. ook blijven staan tot deze 65 zijn.

hardware error man.