Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2010 00:30:30
Huishouden & Energie

Onderhoud wasmachine

Dag valk,

kalk en zuur zijn vijanden van elkaar. om de wasmachine kalkvrij te houden kun je het best schoonmaakazijn, ook wel dubbele azijn genaamd, gebruiken wanneer je hard water hebt. water met een hardheid van 7,5 duitse graden of hoger wordt als hard ervaren. het waterleidingbedrijf kan je vertellen hoeveel de hardheid bij jullie is.

wanneer er nergens bij kranen, uitlopen o.id. een kalklaagje te zien is, mag je aannemen dat er geen hard water aanwezig is en dat ontkalken niet nodig is. de hardheid zal dan in de buurt van 7 of minder duitse graden zijn.

af en toe een kopje dubbele azijn in het spoelwater toevoegen kan geen kwaad, ook al is het water zacht. de bonte was kan er zelfs voller van kleur door worden.

wij gebruiken regenwater met wassen. dat is in feite iets zurig condenswater. zelfs op het verwarmingselement geen spoortje kalk.

hardware error man.