Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dr
droppiejo - 17-03-2010 15:09:18
Huishouden & Energie

Onterecht: gasverbruik 6x zo hoog als de jaren ervoor?!

U bent waarschijnlijk niet de enige die schrok van de jaarafrekening. mijn jaarafrekening van de nuon liet een bedrag van euro 1300,00 bijbetalen omdat ik over 2009 vier keer meer gas verbruikt zou hebben.
nuon gebeld en kreeg als advies om de gasmeter na te laten kijken door liander maar dat kost wel euro 800,00.
mijn cv ketel is 18 jaar oud en waarschijnlijk ligt het aan de cv ketel volgens de woningbouwcorporatie en dus krijg ik in april een nieuwe.
ik schrijf nu de meterstanden elke avond op en verbruik voor elektra gemiddeld 8 nummers per dag en voor gas gemiddeld 9 nummers per dag.
mijn meter laat ik niet nakijken want dan ben ik mijn euro 800,00 kwijt.
ik ben al zuinig in gebruik van energie zoals spaarlampen, alleen de verwarming op 20 in de kamer aan, 1x per week douchen, om de dag warm eten koken en 1x per week de wasmachine gebruiken.
ik heb me wel voorgenomen om bij de nuon weg te gaan omdat dit niet de goedkoopste energieleverancier van nederland is.