Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
arnobratvic - 18-03-2010 14:48:31
Winkels & Webshops

Losse centen ellende

Waarom nu zo ingewikkeld doen over een in beginsel zeer eenvoudige zaak:
als een winkelier een bepaald product voor € 8.- wil verkopen, waarom biedt hij dat product dan (in advertenties, folders, prijsaanduidingen in de winkel, enz.) niet eerlijk voor € 8.- aan in plaats van € 7,98 of € 7,99 ? en als hij voor een ander product bijvoorbeeld € 6,45 wil beuren, dan kan hij dat toch gewoon vermelden, in plaats van moeilijk te doen met bedragen als € 6,46 en € 6,47 ?
het zijn niet de klanten die dit "probleem" in de wereld hebben gebracht, maar de winkeliers die, om wat voor reden dan ook, rare en onnodige capriolen met prijsaanduidingen uithalen, die bij bepaalde mensen (al dan niet terecht) de argwaan oproepen dat ze belazerd worden. wat is er mis mee dat de klanten bij hun aankopen in winkels het juiste bedrag betalen, en het juiste wisselgeld terugkrijgen? en als er klanten zijn die dat wisselgeld niet willen ontvangen, omdat ze al dat kleine geld maar lastig vinden, dan kunnen ze toch gewoon zeggen: "laat maar zitten". de winkelier kan dan zelf nog bepalen of hij dat wisselgeld als extra winst opstrijkt (zal hij ook niet echt rijk van worden) of
in een fooienpotje of blindegeleidenhondpotje of iets dergelijks deponeert. (kan in een jaar ook nog aardig oplopen, en iedereen is tevreden).
en nogmaals mijn dringende smeekbede: stop toch alsjeblieft met het opsturen van losse centen naar mij. het is misschien goed bedoeld, maar ik heb er alleen maar last van.
(tussen twee haakjes: ik word niet gesponsord door aldi!)