Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si
simonsays - 18-03-2010 21:54:25
Huishouden & Energie

Onterecht: gasverbruik 6x zo hoog als de jaren ervoor?!

[quote=terpstra schreef op donderdag 18 mrt 2010, 00:28]simon , even kalm. je hebt het over 800euro meetkosten. vervolgens stel je vast dat het 190 euro is. ??? later heb je het over 2200 euro kassa voor de gasleverancier.. ik begrijp deze verhalen niet. is dat het totaal bedrag wat je moet betalen? of gebruik jij van je eigen oogst?
werd ook eerder al opgemerkt. wees helder h.

pardon?! wie bent u om mij te beschuldigen van vaagheid, het niet bewaren van mijn kalmte en het gebruiken van mijn eigen oogst?!

allereerst is begrijpend lezen een kunst, maar ik wil u best even helpen.
in mijn openingspost schrijf ik over een verbruik van een factor 6 hoger. in diezelfde tekst schrijf ik dat een ijking 190 euro kost. in een van de reacties wordt vervolgens gesproken over het bedrag van 800 euro. dat zijn als u goed kijkt niet mijn woorden. daarna reageer ik dat dit maar 190 euro kost, dus in principe te overzien is.

het bedrag van 2200 euro is het bedrag dat er bijbetaald moet worden vanwege het extreem hoge verbruik.

ik ben zeer duidelijk, heb alle feiten netjes op een rij staan. ik wens dan ook niet door u van allerlei zaken beschuldigd te worden.

daarnaast is uw laatst aangedragen oplossing, geen oplossing. op de simpele reden dat als ik om een vervanging vraag de kosten voor mij zijn en die zijn aanzienlijk hoger dan een ijking. ook zal ik voor het verbruik (die 3200m³) gewoon moeten betalen, aangezien het een verwisseling is, niet een ijking. er is dan ook niet aangetoond dat deze defect is.

mijn frustratie is niet meer dan dat ik het walgelijk arrogant vind van energiebedrijven dat zij niet willen erkennen dat de rekening niet klopt en tevens daar geen actie op ondernemen. het initiatief ligt bij de klant. het was echter heel anders geweest als ik jarenlang een stabiel verbruik had gehad van 3200m³ en ineens 500m³ verbruik had opgegeven. dan had energiedirect danwel enexis vrijwel dezelfde week nog bij mij op de stoep gestaan om de installatie te controleren en mij waarschijnlijk te betichten van fraude. aangezien een verbruik van een factor 6 lager vrijwel onmogelijk is bij hetzelfde stookgedrag. waarom staan zij nu dan niet bij mij om de stoep om al het mogelijke uit te sluiten? dat is wat mij frustreert...verder ben ik heel erg kalm.