Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jansenn - 19-03-2010 16:05:12
Huishouden & Energie

Onterecht: gasverbruik 6x zo hoog als de jaren ervoor?!

Beste simon,

ik ga ervan uit dat je over een mechanische gasmeter klaagt. voor dat je jouw gasmeter laat ijken kun je beter eerst wat proeven doen. het ijken gebeurd onafhankelijk. maar sommige soorten van fouten worden nagenoeg nooit gevonden want die behoren niet tot de standaard ijkprocedure.als voorbeeld een "vuiltje" tussen de tandwielen bij 100 of 1000 tallen. toevallig moet de meter dat punt bereiken en een stoot of anders plaatsen van de meter bij transport kan de oorzaak wegnemen.
je zegt weinig van de cv ketel gebruik te maken en zegt dat de kachel niet aan staat. dat je de kachel "uit " heb staan of dat de temperatuur lager ingesteld staat kan ik begrijpen. maar of dat de kachel daawerkelijk niet brand is een ander feit.
twwe controles kan ik je aanbevelen. 1e zet de gas hoofdkraan dicht. je zal ook over 24 uur geen verbruik mogen zien. 2e schrijf b.v. voor en na het douchen de stand op en dan een dag later. de stand voor en na het douchen mogen verschillen, de stand na het douchen en x uur later niet. zo ja dan is er een "stille" verbruiker of een probleem met de ketel of termostaat.
een "stille" verbruiker is vaak op te sporen door aan de pijpen te voelen. denk vooral aan ruimtes die je nooit gebruikt of radiatoren achter kasten of banken.
een door kalkaanslag niet functionerende thermostaatkraan kan heel wat energie verspillen.
veel succes ermee. lorenzo