Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jv
jvk - 21-03-2010 21:19:13
Geldzaken & Recht

Executeur wil niet meer testament regelen

Ik ben niet de vragensteller, maar ik heb ook een testament laten opmaken met een ts (een van mijn 4 kinderen), maar in dat testament wordt vermeld dat als hij dat niet op zich wil nemen, hij in overleg met de andere kinderen dat kan weigeren en/of tezamen kan doen. ik heb ook met de gedachte gespeeld om het gehele testament te laten veranderen om deze reden, maar het lijkt me onnodig, zeker na deze reactie van marcel. dank daarvoor !

=marcel75 schreef op donderdag 18 mrt 2010, 12:58: een herroeping moet inderdaad met een nieuw testament. dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. daarin kan bijvoorbeeld alleen maar staan dat je je huidige testament herroept. verder niets. voor het herroepen ga je naar de notaris. er is geen andere manier om van het testament af te komen.

de executeur is overigens nu nog geen executeur. pas als u bent overleden krijgt hij de keuze of hij zijn benoeming aanvaardt of niet. hij kan dat dan dus ook weigeren. met onmiddelijke ingang er uitgehaald worden kan dus niet en is onzin.

overigens moet u zich er wel van bewust zijn dat het uw testament is en u vrij bent om in uw testament op te nemen wat u wilt. u moet geen testament aanpassen omdat iemand anders dat zegt.