Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jansenn - 23-03-2010 14:19:05
Huishouden & Energie

Onterecht: gasverbruik 6x zo hoog als de jaren ervoor?!

Beste simon,
helaas moet ik toch zeggen dat er een "stille" verbruiker is.
uitgaande van 18-03 08.45, stekker uit c.v. naar 9 uur een verbruik van 0,088 m³ kan dat duiden op een waakvlam.
18-03 17:45 uur het weer opstarten verbruikt 0,070 m³.
dan circa 10 uur geen verwarming en geen warmwater en op
19-03 04;30 uur een verbruik van 0,642 m³ gas. halen we daar de "waakvlam" met 0,088 m³ vanaf dan blijft er 0,554 m³ over. dat komt overeen met 80 liter water 55 graden verwarmen. (met een rendement van 80%).. het verbruik van de woonkamer te verwarmen met 1° graden tussen 16;30 en 17;00 is nagenoeg hieraan gelijk.
voor mij blijven er 2 oorzaken over.
1e indien er een warmwatervoorraadvat is kan dit de boosdoener zijn. ter extra controle ook de m³ stand van de koudwater-meter opnemen. (lekkende warmwaterkraan)
ten 2e dat de thermostaat toch "warmte" gaat vragen. kan ook een sluiting in de bedrading zijn.

sommige gesloten (vr) ketels hebben een lange af- en toevoerkanaal. om geen condensvorming te krijgen in het afvoerkanaal blijft de ketel deze altijd op "temperatuur" houden. indien de isolatie van deze pijp slecht of veranderd is kan deze cv ketel ook meer blijven branden.

ten slotte. omdat jouw gasverbruik absoluut niet onmogelijk is zou ik de (mechanische)gasmeter laten hangen en 2 maal per week de meterstand opnemen. desnoods van alle 3 de meters. wanneer zich een telwerkstoring zou voordoen zie jij het zelf en kan je aan de hand van jouw standen het "hard" maken dat er iets verkeerd gebeurd met de meter. vooral wanneer het probleem bij de honderd of duizendtallen ligt. (stof, afgebroken stukje enz.) de ijking gaat niet zover of moet toevallig op dat punt zijn en een duurproef is een aparte test en echt duur.
veel succes ermee. lorenzo