Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-03-2010 18:45:05
Huishouden & Energie

Schimmel en kalk verwijderen, roest voorkomen

Even ter verduidelijking: we hebben de badkamer in zijn geheel betegeld en zelf ook de ventilatie aangebracht, die aangaat als het licht aangaat en daarna een half uur aanblijft. volgens de verpakking zou deze ventilator meer dan voldoende zijn. ook zit er geen verwarming in de badkamer en hebben alleen een elektrische verwarming (die dus alleen aan is bij gebruik van de badkamer). het eerste half jaar ging alles prima (zomerperiode) maar in de winter ontstond er al snel schimmel. cillit bang en antikal hadden er al voor gezorgd dat we de douche en rekjes moesten vervangen. wij maken maar 1 keer per week de douche schoon en geen van ons heeft de puf en tijd (2 volwassenen beide werkend, 2 schoolgaande jongens met bijbaantje, 2 honden, 2 katten en vrijwilligerswerk) om echt elke dag de gehele douche af te drogen. ik weet niet waar jullie die tijd vandaan halen en volgens mij kan ik net zo hard weer douchen als ik de gehele badkamer heb afgedroogd.
van de tips is het volgende geprobeerd:
chloor werkt wel tegen schimmel in de voegen, niet tegen kalk en niet tegen de schimmel op de acrylkit en ik kreeg het behoorlijk benauwd.
antikalkpoeder is omstandig aanbrengen en werkte absoluut niet op de schimmel, maar ook niet kalkaanslag bij de draaiende delen van de kraan.
binnenkort komt er een deurrooster, daar verwacht ik wel soelaas van.
morgen ga ik een verpakking kalkex halen, benieuwd wat dat brengt.

de stoomreiniger hadden we al in de eerste winter gebruikt, maar de voegen kregen daar een heel vieze (schimmelige) kleur van, dus van de regen in de drup.


toge1941 schreef op dinsdag 30 mrt 2010, 09:51: geachte zuiderveld
om van de schimmel en zichtbare kalk af te komen moet u eerst weten hoe u er aan gekomen bent. schimmels zijn overal aanwezig alleen om ze zichtbaar te krijgen hebben we veel vocht nodig, en dat is het probleem in de badkamer.
het heeft geen zin om nog meer ventilatie aan te brengen, maar om er beter mee om te gaan, en neem nu van mij aan dat dit gaat helpen maar iedere gebruiker moet eraan mee doen. knap eerst uw douche op, schimmel afwassen met een beetje chloor en opnieuw texen, kranen en eventueel sanitair ontkalken, en nu komt het. na ieder gebruik en door iedereen de douche droog maken ook de vloer - tegelwerk - kraan laat dan de ventilatie nog even na lopen met de deur op een kier, want waar geen lucht in kan, kan ook geen lucht uit. dus niet meer douchen, zonder het liggende en hangende water te verwijderen, dan is dit probleem voorbij.
groetjes