Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 09-04-2010 02:39:05
Huishouden & Energie

Kortsluiting

Dag eenweet,

vragen:
1. gaat de zekering er door of komt de aardlekschakelaar in werking?
2. heb je alle aansluitingen in de schuur, ook waar de kabel binnenkomt, al gecontroleerd, of daar de kort- of aardsluiting misschien vandaan komt?
3. lekkage?

vind je daar niets, dan zit er niets anders op dan het volgende:
vanaf de schuur de oude kabel opgraven en volgen , het huis in. dan kom je vanzelf de aansluiting tegen. de oude kabel vervangen. niet doorklungelen!

wanneer je niet 60 cm diep wilt graven en de kabel ligt onder tegels, leg er dan een schutbuis omheen. b.v. regenwater- of afvoer buis. zodat er niet in de kabel gestoken kan worden met een schop. eventueel zou je dan i.p.v. vmvkas 2 x 1,5 mm² ook ymvk 3 x 2,5 mm² kunnen gebruiken. door de buis kun je dan ook nog eens wat anders leggen naar de schuur. deurbel leiding of zo, zodat je de bel kunt horen wanneer je in de schuur bent. of gasleiding. ik noem maar wat.

succes met het zoeken en graven.

hardware error man.