Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2010 11:21:53
Geldzaken & Recht

Informatiekosten

Bij de verkoop van vorderingen worden vaak niet alle relevante papieren meegeleverd.
-----------------------

schrijf een brief (aangetekend verzenden met ontvangstbewijs) dat u de vordering betwist en u het onderliggende administratieve bewijs voor de vordering wilt zien, dus kopieen van alle stukken, zodat u deze met uw eigen administratie kunt vergelijken (ook al heeft u die niet meer).

stel verder dat u - mocht de vordering terecht zijn - zich voor de incassokosten houdt aan de richtlijnen van het rapport voorwerk ii en geen andere extra kosten accepteert. voor vorderingen tot € 250,-- is dat € 37,-- excl. btw volgens diverse websites.

zeg verder dat u het eventueel verschuldigde bedrag rechtstreeks aan agis zult betalen, daar die de schuldeiser is. mocht agis niet meer de schuldeiser zijn, dat u dan ook het schriftelijke bewijs wilt zien, dat het incassobureau nu de wettige eigenaar van de schuld is.
----------------------

de bal ligt nu bij het incassobureau. laat u niet intimideren en wacht rustig de reactie van het incassobureau af.

vladja