Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2010 21:39:24
Geldzaken & Recht

Informatiekosten

Incassade is volgens mij een deurwaarderskantoor. deurwaarders mogen kosten in rekening brengen voor het opvragen van gba gegevens. de richtlijn hiervoor is 7 euro. dit tarief geldt ook voor het opvragen van werkgeversinformatie wanneer er al een uitgebracht vonnis is.
als je zo gaat tellen
gba voor dagvaarden 7 euro
gba voor betekenen vonnis 7 euro.
informatie uwv 7 euro.
dan zit je al op 21 euro.

jij hebt in het buitenland gewoont en waarschijnlijk hebben ze je willen dagvaarden maar ben je vow(vertrokken onbekend waarheen) geweest.
dan is 5 keer gba opvragen niet eens zo gek. wat wel zo is, is dat als je nog niet gedagvaard bent je kunt volstaan met het betaling van hoofdsom + rente + incassokosten conform voorwerk ii. als je dit betaald zullen ze je nooit gaan dagvaarden, maar op dit moment is het speculeren want we weten niet in welk stadium van het traject jij je bevindt.