Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-04-2010 21:11:02
Geldzaken & Recht

Huisaansluiting riool moest vervangen (advies gemeente)

Uit het enkele feit dat niemand van u wist waar uw eigen rioolleiding lag, getuigt wel van het feit dat u zelf geen enkel onderzoek hebt gedaan. u kunt tegenwoordig namelijk relatief eenvoudig te weten komen waar de leidingen liggen en hoort dat als huiseigenaar trouwens ook te weten voor het geval er een verstopping mocht zijn of u in de tuin iets wilt aanpassen of een aanbouw aan het huis wilt plaatsen.

aangezien het dus uw eigen huis is en dus ook uw eigen aansluiting op het gemeentelijk riool, bent u zelf aansprakelijk voor het niet weten waar de aansluiting zit. er zit dus zeker een stuk eigen schuld in. het is dus niet zondermeer logisch dat de gemeente voor alle kosten opdraait.