Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pb
pbarendse - 14-04-2010 12:40:23
Auto & Vervoer

Drempels

[quote=pino123 schreef op woensdag 14 apr 2010, 11:59]@ pbarendse,

ik weet niet wat er boud is aan de opmerkingen van ttolboy. aangezien hij aangeeft dat indien echt iedereen zich aan de snelheden binnen de woonerven zou houden er helemaal geen drempels zouden liggen. ik denk niet dat de gemeente deze voor hun lol daar neerleggen, maar dat het een noodzakelijk kwaad is wat kennelijk nodig is. en volgens mij geldt dat een motor prima over een drempel heen kan komen. hierbij heb ik het over drempels die op een normale manier zijn aangelegd en niet aan de uitzonderingen die kennelijk in bepaalde gemeentes gelden.
nee, toolboy beweert "onomstotelijk is bewezen dat elke sociale autogebruiker die zich aan de wettelijke snelheid houd en een sociale auto heeft geen enkele last/probleem heeft met de huidige verkeersdrempels(uitzonderingen daargelaten)". uit andere verhalen in dit topic blijkt dat het aantal uitzonderingen erg hoog is, en dat is ook mijn ervaring.

motoren hebben inderdaad geen enkel probleem met de huidige vaste verkeersdrempels. het wordt een ander verhaal met zaken als bijvoorbeeld dynamische drempels, die alleen omhoog komen bij bepaalde snelheden. uit onderzoek is gebleken dat die extra gevaar kunnen introduceren voor motorrijders. toen de instanties daarop gewezen werden bleek dat ze daar geen rekening mee gehouden hadden, dat waren ze 'vergeten'.