Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

knoop4x9
knoop4x9 - 22-04-2010 15:56:34
Huishouden & Energie

Stroom

Hallo zoe, je kunt het volgende doen:schakel alle apparaten uit ook verlichting niets vergeten, laat alle groepen ingeschakeld kijk dan of de kwh meter nog gebruik aangeeft, is dat het geval dan de groepen stuk voor stuk uitschakelen, zo kun je nagaan welke groep nog gebruik heeft, de groep die nog gebruik heeft uitgeschakeld laten de rest kun je weer inschakelen apparaten weer inschakelen dan kun je kijken waar je geen spanning heb.
het volgende is eigenlijk voor een elektricien, dat is de lasdozen of centraaldozen van de spanningsloze groep open maken en de bruine lassen losnemen,dan de overige groepen weer uitschakelen dan de verdachte groep inschakelen en kijken op welke bruine draad je spanning vind met een spanningstester,van daaruit stuk voor de bruine aansluiten ditzelfde herhalen bij de andere centraal of lasdozen, let wel steeds op de kwh meter bij het aansluiten van de bruine draden.
zo kun je het lokaliseren en kun je maatregelen nemen.

sukses ermee nico