Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 25-04-2010 15:06:57
Huishouden & Energie

Stroom

@ zoe:

arme hond! denk je dat je aai-eenheden krijgt en dan krijg je een elektrische optater.
wanneer je je hond aait of een elektrisch apparaat aanraakt en dan een optater krijgt, heeft dat meer met statische elektriciteit te maken dan met elektriciteit uit het lichtnet. je hebt dan iets van kunststof kleren aan (geen katoen) en op de vloer waarschijnlijk kunststof vloerbedekking, zeil of laminaat. mogelijk ook nog kunststof of rubber zolen onder de schoenen en kunststof bekleding op de meubels. wanneer dan de luchtvochtigheid zo laag is als de laatste weken, dan ben je aan de beurt voor vonken door statische elektriciteit. enexis of essent kan daar niets aan doen, alleen jijzelf. water sprenkelen over de vloer, de was in huis drogen of een luchtbevochtiger aanschaffen.

statische elektriciteit heeft niets met je elektriciteitsverbruik en de hoogte daarvan. daarvoor moet je een erkend elektrotechnisch installateur inschakelen als je geen technisch iemand in de familie hebt.

hardware error man.