Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 02-05-2010 12:17:24
Computers & Telefonie

Foto's verkleint opslaan

Sepke had een vraag die inmiddels al meerdere keren is beantwoord.
ik zie dat er al behoorlijk wordt afgeweken van het onderwerp waar het hier om gaat.

ik schrok persoonlijk van de opmerking dat een bestand van 1 mb in tiff-formaat voor het veiligstellen van een foto de ideale oplossing zou zijn. er is veel onkunde - openbaar dat niet, is mijn advies.

altijd het origineel bewaren en als het wordt bewerkt in de hoogst mogelijke kwaliteit opslaan.
ik werk zelf met een nikon-camera die in drie fotoformaten kan opslaan: nef, tiff en jpg (de laatste in 3 kwaliteiten). een nef kost aan ruimte ± 19mb, een tiff ± 75mb en de beste jpg ± 5,5 mb.
ik zeg als advies: opslaan in het kwalitatief beste jpg-formaat. dergelijke bestanden nemen ook de minste ruimte in. maar als het origineel een nef is (of een tiff) dan ook die nef (of tiff) opslaan. andere merken gebruiken het nef-formaat niet want het betekent: nikon electronic file. andere merken gebruiken volgens mij de term raw (nef is feitelijk ook een raw-file).

ik sluit af en hoop dat anderen dat ook doen.