Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pu
punkyfish - 05-05-2010 10:55:36
Geldzaken & Recht

Orderbevestiging bindend telefoongids bv

U hoeft de overeenkomst niet nogmaals op te zeggen. ondanks dat u telefonisch uw toestemming hebt gegeven (ook al komt de overeenkomst niet overeen met hetgeen u wilde) hebt u na ontvangst van de overeenkomst nog een bedenktermijn. u hebt direct per aangetekende post aangegeven dat u van de overeenkomst afziet en dat is voldoende. gelukkig hebt u dat per aangetekende post gedaan zodat u dit kunt bewijzen mocht dat ooit nodig zijn.

ik zou nu niets meer doen. geen brieven meer sturen en ook de rekening niet betalen. en natuurlijk zeker geen gebruik maken van de aangeboden diensten.

mocht het bedrijf een incassobureau inschakelen, dan kunt u een kopie van uw aangetekende brieven sturen als bewijs dat u de overeenkomst hebt geannuleerd en dat u het bedrijf niets verschuldigd bent.

mocht het incassobureau toch door willen zetten en u voor de rechter dagen, dan zal de rechter hen ook in het ongelijk stellen. het is nu eenmaal wettelijk geregeld dat u na een telefonische overeenkomst het recht hebt om na ontvangst van de stukken alsnog van deze overeenkomst af te zien, helemaal als de overeenkomst niet voldoet aan hetgeen u telefonisch is toegezegd.

m.vr.gr.