Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-05-2010 11:01:35
Voeding & Gezondheid

Voedselbank?.....echt voor de armen?

Robert heeft wel gelijk, er is vlakbij mijn familie ook een voedselbank en de bmw's en mercedessen worden 1 parkeerplaats eerder dan het gebouw geplaatst en dan gaan ze lopend verder om hun spul te halen. echter: er zijn ook mensen die lopend of op een gammele fiets of met een buggy met kinderen daar naar toe gaan. er zijn dus inderdaad mensen die ogenschijnlijk financieel geen klagen hebben maar op de één of andere manier wel een voedselpakket kunnen krijgen.
nu hebben wij 3 jaar in de schuldsanering gezeten door ontslag en daardoor ontstane schulden, echter konden niet in aanmerking komen voor een voedselpakket omdat wij met 5 personen moesten rondkomen van 75 euro per week. ook wij hadden een auto van 9 jaar oud en hadden deze te koop staan, echter buiten belachelijke biedingen om nooit kunnen verkopen. als je in de sanering zit wordt de waarde van de auto opgeteld op je schulden omdat het een bezit/vermogen is.
buiten dat, ken ik ook iemand die alleenstaand is en in een budgettering zit en boodschappen moet doen van 35 euro per week. diegene heeft 2x een tas van de voedselbank opgehaald en daarna niet weer omdat hij gewetenswroeging
(kon regelmatig bij vrienden mee eten) kreeg.