Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 10-05-2010 00:10:38
Huishouden & Energie

Reservoir vullen

Dag zwanen,

er vanuit gaande dat niet iemand het stopkraantje verder dichtgedraaid heeft:

wanneer dit van de ene dag op de andere is ontstaan kun je de volgende test doen om te zien of de spoelbak wel goed afsluit en er niets continue iets water wegloopt.
kleef een toiletpapiertje tegen de achterkant binnen in de toiletpot, net boven het waterniveau. er moet een flapje aan de bovenzijne iets van de pot afhangen. wordt dit flapje na enige tijd ook nat, dan blijft er iets water uit de bak lopen waardoor het vullen langer duurt. de zitting van de rubber afsluitballon is vuil geworden of de ballon is stuk op de rand van de zitting. de ballon moet dan vervangen worden.

blijft dit flapje droog, dan kan het haast niet anders zijn dan een vuiltje in de waterleiding bij de stopkraan of de vlotterafsluiter dat de stroming in de vlotterafsluiter (bijna) blokkeert. de vlotterafsluiter moet dan gedemonteerd en op goed functioneren gecontroleerd worden.

met een emmer onder de stopkraan kan deze even open gedraaid worden om vuil bij de stopkraan weg te spoelen. daarna de gereinigde vlotterafsluiter of een nieuwe monteren.

het vullen van de spoelbak kan 2 tot 5 minuten duren. langer is lastig.

hardware error man.