Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 10-05-2010 07:05:23
Huishouden & Energie

Geisoleerde garage buren levert mij schimmels

[quote=terpstra schreef op maandag 10 mei 2010, 01:07]geachte v.d. boomen. zoek eerst eens uit of de pas aangelegde waterleiding en de daarbij behorende afvoer wel goed zijn aangebracht. ik ben bang dat er een minimale lekkage is. wat tar schrijft is een denkfout. die tussenmuur is eenzijdig geisoleerd. die zal dus warmer zijn en blijven dan de andere drie muren. zijn advies betreffend de roosters is juist. maar kan het probleem niet oplossen. hooguit afdekken. sterkte, en succes. h.
p.s. controleer ook even op regenafvoer.
vraag uw buren wat ze werkelijk hebben gedaan. misschien krijgt u een eerlijk antwoord.

@ terpstra

of ik een denkfout maak is de vraag.

u zei: "die tussenmuur is eenzijdig geïsoleerd. die zal dus warmer zijn en blijven dan de andere drie muren".

volgens mij heeft die garage 1 dak 1 buiten-achtermuur 1 buiten-zijmuur 1 garagedeur en 1 binnen-tussenmuur.

als je een muur gaat isoleren verander je altijd de cw-waarde van die muur; de geïsoleerde tussenmuur blijft bij het oplopen van de buitentemperatuur langer kouder dan de muren die niet zijn geïsoleerd en direct blootstaan aan de buitentemperatuur.

de muur die het langst "koud" blijft in de garage, daar zal bij oplopende buitentemperatuur condensatie op ontstaan (waarschijnlijk in de middag) en dat is "toevallig" de tussenmuur.

de heer/mevrouw boomen kan dit makkelijk zelf onderzoeken door te kijken of bijna de gehele muur vochtig is.
is de muur in zijn geheel vochtig dan is het waarschijnlijk condensatie.

of het een lek in de pas aangelegde waterleiding is? boomen schrijft:

"ze hadden zelf geen idee en vertelden toen van de waterleiding en geiser die ze in het najaar hebben afgesloten ivm vorst".

nu kunnen de buren weer het water "aansluiten" en kan er gekeken worden of en waar het eventueel lekt.

een waterleiding die lekt in een muur geeft over het algemeen een plaatselijke vochtplek in een (onbehandelde) muur; dat is dan te zien of gewoon te meten met een eenvoudige vochtmeter: b.v. voor 15 euro bij conrad te koop.

(kleine waterlekken kunnen pas na weken zichtbaar of meetbaar zijn).

http://shop.conrad.nl/gereedschap/meettechniek/milieu-meettechniek/vochtmeters/vochtmeters/">vochtmeters

(goede professionele vochtmeters zijn ook voor een paar euro per dag te huur).

het is een goed idee om (jaarlijks) de regenwaterafvoer te controleren en dan meteen even het dak te inspecteren op eventuele lekkages.

algemeen:

over de hennepplantage:

om een hennepplantage ongemerkt te kunnen exploiteren moet je een professionele afzuiginstallatie hebben met een koolstoffilter die 24/7 de lucht ververst en onderdruk creëert.

als er in de buurt van de garage een dergelijke afzuiginstallatie is te vinden en/of er luchtbehandelingskanalen richting garage lopen weet je waarschijnlijke genoeg.