Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 11-05-2010 12:53:13
Computers & Telefonie

Voor-jou-en-mij.com, phishing?

[quote=bartjes999 schreef op dinsdag 11 mei 2010, 11:31]hoe kunnen deze personen strafrechtelijk vervolgd worden ? ze zijn willens en wetens mensen aan het bedriegen voor hun eigen gewin.nee, dat zal er niet in zitten. ze zijn vast slim genoeg geweest om hun identiteit en ip-adressen achter een proxy te vesluieren. bovendien heeft de politie geen capaciteit om zich met deze (minder belangrijke) vormen internetcriminaliteit bezig te houden. ze hebben amper de mensen om kinderporno tegen te gaan en dat heeft bij hun natuurlijk voorrang.

[quote=nina05 schreef op dinsdag 11 mei 2010, 11:37]of is zoiets niet mogelijk via een ip adres?het ip-adres is zichtbaar voor elk contact dat je via het internet maakt, anders zou een site je geen antwoord kunnen sturen. ik zie hier verder geen verband met het kraken van een account of de beveiliging van je computer.

toegang tot je computer kunnen ze alleen krijgen als je een programma op je computer uitvoert dat niet te vertrouwen is en anderen binnen laat (een http://nl.wikipedia.org/wiki/trojaans_paard_(computers)">trojan). je msn account staat op een server van microsoft, die met je computer niets te maken heeft.