Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ecomm
ecomm - 14-05-2010 15:32:58
Computers & Telefonie

Winrar

.rar-bestanden kunnen zeker ook virussen e.d. bevatten, maar daar hoeft het probleem niet aan te liggen.

wat wel geregeld gebeurd is dat een gedownload .rar-bestand beschadigd blijkt te zijn. ik heb het ook wel eens, maar waar dat aan ligt weet ik niet. de oorzaak ligt mogelijks in het feit dat het bestand in eerste instantie via nieuwsgroepen is verspreid en onvolledig was alvorens verder te verspreiden.

ivm winrar best maar een 'un-install' doen met bijv. revo uninstaller (http://www.revouninstaller.com/download/revosetup.exe) en eens op zoek gaan naar een alternatief. 7zip werd al genoemd (http://www.7-zip.org).

een andere die ook zeer zeker is aan te raden (zelf zeer goede ervaringen mee) is alzip. dat is een betaald programma (€ 25,-), maar laat ik daar nu deze week een freebie van hebben gelezen.
als je je emailadres achter laat op hun site krijg je een licentiecode voor hun nieuwste versie. zie: http://www.altools.com/altools/alzip/free-alzip-license.aspx

7zip en alzip zijn beide met elkaar te vergelijken. 7zip is een prima keuze, alleen is alzip nog wat sneller met uitpakken, wat met name bij grote (film)bestanden wat in tijd kan schelen. bovendien ondersteunt het het nieuwste geoptimaliseerde .egg-formaat.