Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 24-05-2010 10:26:17
Elektronica & TV

Dvd recorder

@ toolboy:

sommige noemen dat ook: economie in stand houden. doch je eigen financiƫle is een kleine economie op zich. daarbij is het hemd nog altijd nader dan de rok, dus voor jezelf klooi ik altijd meer dan voor anderen. je zult een drive van een kennis dat een afentoe probleem heeft, met een wattenstaafje maar voorgoed naar de barrebiesjes helpen: weg kennis. dan altijd vervangen.
============================================
@ freya:

je mag er van denken wat je wilt, freya, doch ik heb al vele jaren zo'n reinigingsset en daar vele, door anderen afgedankte cd-rom drives voor eigen gebruik mee weer werkend gemaakt. niet alle, geef ik toe, doch het advies van toolboy in deze is correct: niet geschoten is altijd mis!

voor de goede orde: professioneel zou ik dit niet toepassen, doch vervangen.

maar goed, zo repareerde ik voor mezelf ook wel hdd welke niet te formateren waren omdat track 0 (nul) defect was. het inbusboutje van de stuit bij track nul iets indraaien zodat de arm met de r/w-kopjes niet meer op die track nul konden komen en ziedaar: low-level format erover, bad-track tabel maken en invullen en de drive was weer bruikbaar. lucratief, want zo'n drive kostte toen wel fl. 800,- bij vervanging. vandaar: nooit geschoten is altijd mis.

doe je niets, kun je het ding slopen. kun je meteen zien hoe fragile de ophanging van kopjes is.

h. (heeft veel prof. ervaring in het reinigen van hdd r/w-kopjes met isopropanol)