Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-05-2010 07:58:50
Voeding & Gezondheid

Donorregistratie

Nbw schreef op zondag 30 mei 2010, 02:26: zoals zo vaak lijkt het erop dat ook bij deze site scores belangrijker zijn dan inhoud.
geef nou eens aan waarom we wel verplicht moeten doneren(mijn optie) en welk tegenargumenten er zijn en waarom. ben gewoon beniewd. heb al een voorzetje gegeven.

uw optie klopt niet met de realiteit in nederland.
https://www.jaofnee.nl/?wt.srch=1&wt.mc_id=adwords&adid=4973354406&campaign=ir&vorm=search&adgroup=diverse&keyword=orgaan%20donatie">orgaan donatie ja of nee

u kunt in nederland kiezen of u donor wordt en als u dat wordt, welke organen geoogst worden.
http://nl.wikipedia.org/wiki/wet_op_de_orgaandonatie">wet op orgaan donatie

mocht deze wet gewijzigd worden, dan ligt eraan wat in die wet komt te staan of de overledene voor zijn dood kan aangeven dat mensen op grond van hun gedrag, afkomst of wat u ook maar denkt te kunnen verzinnen, niet in aanmerking komen voor uw organen. die situatie lijkt mij niet uitvoerbaar.

ik ga er vanuit, dat dan in die wet komt te staan dat alle mensen recht hebben op behandeling, zoals ook nu het geval is, in een levensbedreigende situatie, waarbij orgaandonatie de enige optie is om het leven te behouden.

persoonlijk denk ik dat dan het kostenplaatje om de hoek komt kijken en meer gaat spelen: hoeveel orgaandonaties kunnen per jaar betaald worden?
of hoeveel kunnen we bezuinigen op b.v. de bejaarden en chronisch zieken om meer geld vrij te maken voor orgaandonaties? deze optie is cynisch bedoeld, omdat nu al steeds grover bezuinigd wordt op elementaire zorg aan ouderen.