Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-05-2010 13:07:10
Voeding & Gezondheid

Donorregistratie

Nbw schreef op zondag 30 mei 2010, 02:26: zoals zo vaak lijkt het erop dat ook bij deze site scores belangrijker zijn dan inhoud.
geef nou eens aan waarom we wel verplicht moeten doneren(mijn optie) en welk tegenargumenten er zijn en waarom. ben gewoon beniewd. heb al een voorzetje gegeven.

als je een discussie wilt starten : ben je voor of tegen verplicht donorschap?
moet je die vraag misschien ook gewoon zo stellen.
door jouw vraagstelling krijg je dus alleen reacties op je kromme redenering, omdat je zelf al argumenten geeft waarom je tégen verplicht donorschap bent.

inhoudelijk dan:

ik ben vóór!
van mij mogen ze alles hebben. als ik dood ben heb ik er niets meer aan, en als ik een ander kan helpen met mijn organen, prima!
toen mijn vader overleed had hij niks geregistreerd, dus kregen mijn moeder en de kinderen de vraag. gelukkig had hij altijd geroepen dat ze alles mochten gebruiken, dus wij hebben toestemming gegeven. mijn moeder ontving veel later nog een brief van eurotransplant met welke organen gebruikt zijn. vooral voor mijn moeder een fijne gedachte dat mijn vader ondanks zijn vroege overlijden toch levens heeft kunnen redden.

tja, en natuurlijk heeft iedereen liever dat een lief aardig jonge tienermeisje de organen krijgt, dan een crimineel. maar het is maar goed dat in de gezondheidszorg die afweging niet zo gemaakt wordt, dan zou het einde zoek zijn toch!

dus, ik zeg: verplichte donorschap prima, daarmee is iedereen die eigenlijk wel wil doneren, maar steeds 'vergeet' het te registeren meteen donor en kunnen er meer levens gered worden.
uiteraard respecteer ik dat er mensen zijn die -om welk reden dan ook, dat gaat mij in principe niet aan- niet willen doneren. indien zij dit laten registreren, geen probleem, dan wordt wanneer het nodig mocht zijn ook hún keuze gerespecteerd en de familie hoeft dan niet voor hen te beslissen.