Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

natuurmens
natuurmens - 31-05-2010 22:40:56
Computers & Telefonie

Isdn versus adsl

Wat faxen en adsl betreft heeft het te maken met de instelling mogelijkheden van de modem zelf. in sommige modems kun je de ontvangst van fax instellen via het ingestelde voip nummer. de instellingen hebt gedaan ontvang je de fax als pdf files op het ingestelde email adres. helaas is het met verzenden van fax aan de mogelijkheden van de modem overgeleverd. er zijn nog modem te verkrijgen die deze mogelijkheid hebben maar deze moeten dan via de computer en de voip instellingen.

in het algemeen zal het versturen van fax met adsl niet goed gaan. mits de modem dit mogelijk maakt de fax komt in ieder geval niet meer binnen via de fax zelf maar via de mail dit moet ingesteld worden in de modem zelf op http adres, er zijn modems te koop die fax verzenden via de computer deze moet vervolgen gecombineerd worden met de modem van de provider voor je faxen kunt verzenden. maar in veel gevallen zal dit een moeilijke zaak zijn en zal je gedwongen worden om van een internet bedrijf gebruik te maken die faxen verzend. dit zijn bedrijven die de fax voor u verzenden maar ik vind de kosten daarvan voor een particulier te duur er is zelf nog een voip aanbieder die het mogelijk maakt om fax via skype te versturen. dan is het mogelijk om voice mail fax op skype met een regionaal nummer te ontvangen.

maar in het algemeen is het gemakkelijker een vaste lijn naast je adsl te hebben toch te privilegiƫren om de ergernissen van de slechte en foute verzenden te verkomen.