Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

br
brambo47 - 02-06-2010 15:04:26
Voeding & Gezondheid

Supermarkt afrondprijzen

[quote=brambo47 schreef op woensdag 2 jun 2010, 14:28]ik zie net een artikel over de afronding prijzen in supermarkt.
als ik langs de schappen loop en kijk naar de prijzen, eindigen de meeste prijzen op een positief afronding getal , zoals 6, 7, 8,9 dus zij zullen nooit verlies leiden op afronding. als ik bijvoorbeeld 1 product koopt van 96 cent betaal ik wel 1 euro dus 4 cent = 4% teveel en mogelijk nog veel meer teveel omdat zij het al op een positief getal hebben geprijsd.
in het buitenland kan ik trouwens gewoon nog met centen betalen wat hier geweigerd word, daarom betaal ik met pin als ik positief afgerond word en met cash geld als negatief afgerond word. zo let ik op mijn centjes in deze moeilijke tijden.
de getallen zijn verkeerd sorry.
meestal eindigen de prijzen op 3, 4, 8, 9 zodat er bijna altijd naar boven afgerond kan worden 1 of 2 % of meer extra winst voor de winkelier