Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

maccer
maccer - 03-06-2010 22:04:26
Computers & Telefonie

Gedegen backup methodiek?

Geen probleem ;-)
dit is het stappenplan voor apple computers (mac dus). er zijn minimaal 2 manieren:
manier 1:
maak een backup aan op een externe hd d.m.v. het bij het os x geleverde http://www.apple.com/nl//macosx/what-is-macosx/time-machine.html">time machine. hierbij kan je aangeven welke bestanden je wilt backuppen. na een crash (wat meestal gebeurd als de hd niet meer goed functioneert) kan je vervolgens de installatie-dvd van mac os x in je mac doen en het systeem installeren. daarna wordt er gevraagd of je bestanden wilt terug laten zetten van bijv. time machine. dat geef je dus aan en dat proces verloopt verder automatisch.
manier 2:
maak een backup op een externe hd m.b.v. een extern softwareprogramma, zoals http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22126">superduper!. hier kan je ook aangeven of je alle (systeem)bestanden wilt backuppen of slechts door jouw geselecteerde. bij een eventuele crash van je hd kan je deze kloon (incl. systeem) of zelf gekozen mappen terug laten zetten. op een nieuwe hd dan wel natuurlijk ;-)

uiteraard is het het meest lonend als je backup zo up to date mogelijk is.