Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 04-06-2010 20:30:50
Huishouden & Energie

Hoe gaat het plastic scheiden in uw gemeente?

Hallo,

wij hebben een duobak met een chip. je betaalt een vast bedrag per jaar + een bedrag per keer dat je de bak aan de weg zet.
wagen komt elke week langs.
verder komt er elke eerste maandag van de maand een wagen langs voor het oud papier. en op dinsdag etc in een andere wijk. dit gebeurt in het begin van de avond en de ophalers (m.u.v. de chauffeur) zijn vrijwilligers. opbrengst komt ten goede aan scholen in betreffende wijk.
plastic zakken zijn hier uitgedeeld en kun je om de 4 weken aan de straat zetten.
de verpakkingsindustrie zou zich eens moeten beraden of het niet wat minder kan. al die blisterverpakkingen zijn ondingen en nog moeilijk te openen ook.
al met al vind ik dat onze gemeente het goed geregeld heeft.
je kunt ook nog groenafval en grofvuil naar de stort brengen. afhankelijk van de hoeveelheid moet je hier natuurlijk wel voor betalen.