Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

se
seeker - 05-06-2010 12:35:15
Computers & Telefonie

Gedegen backup methodiek?

[quote=jscholtes schreef op zaterdag 5 jun 2010, 09:47][quote=seeker schreef op zaterdag 5 jun 2010, 09:16]

wel we mogen er toch vanuit gaan wanneer we een systeem image maken ( welke je op een externe harde schijf op slaat, dat je er van kunt recoveren wanneer je windows het loodje legt, maar een mirrored file system, bestaand uit minimaal 2 schijven zorgt ervoor dat wanneer 1 uit valt je gewoon verder kan werken.

je methode klopt in het geval van 2 gespiegelde schijven. ik denk dat de meeste consumenten slechts 1 harddisk in hun systeem hebben. voordat ze kunnen starten met 'recoveren'/herstellen zullen ze een opstart-cd met daarop backup/restore software?

nou je kunt ook via een windows installatie dvd recoveren, maar denk wel dat je dan wel even via de windows methode backups moet maken, maar eenvoudigste is gewoon handmatig al je belangrijke files kopiƫren op een externe harde schijf.