Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 05-06-2010 17:55:00
Computers & Telefonie

Gedegen backup methodiek?


al die backupmogelijkheden onder windows lijken wel handig, maar een totale backup maken van een c: schijf/partitie, terwijl windows actief is en er dus bestanden wijzigen, maken het hele backupproces nodeloos ingewikkeld en is vragen om problemen.

een backup maken m.b.v. een bootable cd is veel betrouwbaarder omdat op het moment van de backup de c: schijf/partitie niet gebruikt wordt, er geen andere programma's actief zijn en er dus ook geen bestanden veranderen. sterker nog, het maakt ghost/trueimage geen fluit uit wat er precies op die c: schijf/partitie staat. of het nu windows, linux of een peppi en kokki os is, er wordt gewoon een één op één kopie gemaakt waarbij alles wordt meegenomen. en bij een restore wordt alles gewoon één op één weer teruggezet. dat werkt dus altijd.

freya

.