Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 07-06-2010 11:44:45
Huishouden & Energie

Hoe gaat het plastic scheiden in uw gemeente?

[quote=dirk2 schreef op zaterdag 5 jun 2010, 09:10]nog minder vaak afval ophalen is slecht voor de gezondheid. een keer per maand wil brynnar. vroeger was dat zelfs 2 keer per week. milieu is toch niet belangrijker dan gezondheid?
hallo dirk,

interessante stellingname. mijn suggestie was ingegeven vanuit mijn persoonlijke situatie. dezelfde hoeveelheid afval in mijn gemeente wordt nu door drie vrachtwagens opgehaald, vorig jaar waren dit er maar twee. dus waarom niet terug naar twee wagens? eén voor het plastic, één voor de rest.

ik kan me je zorg wel voorstellen, maar ik denk dat gezondheidsrisico's voor de meesten te verwaarlozen zijn. het restafval gaat bij de meeste mensen toch al in de gewone bak, etensresten en tuinafval in de biobak. de gewone bak heeft een deksel (dus afgesloten) en is uitsluitend voor restafval bedoeld, dus geen etensresten. ook de biobakken zijn gesloten containers, deze worden 1x per 2 weken opgehaald bij de meesten. gezien de bederflijke aard van het afval, lijkt het me acceptabel om dit gewoon te laten voor wat het is. ik heb het dervalve dan ook verder niet over het gft-afval.

voor plastic is echter meestal geen aparte container beschikbaar bij de meeste huishoudens, waardoor het vaak in losse zakken in de achtertuin of in een schuurtje wordt gezet. de huiskatten van de buren of muizen doen vervolgens wat de natuur hen ingeeft: dat ene plastic traytje waar gehakt in zat of die lege yoghurtbeker ruikt wel heel erg aantrekkelijk. een verzameling troep is het resultaat.

als dit probleem ondervangen zou worden, dan zou er m.i. geen beletsel meer zijn om het restafval en het plastic beiden eens per maand op te halen.

mvgr - b