Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-06-2010 15:36:42
Voeding & Gezondheid

Euro 15.00 betalen voor een ommetje?

Natuurlijk kun je als je niet meer kunt werken, vrijwilligerswerk gaan doen. het uwv stuurt dan ook regelmatig mensen door, die slecht bemiddelbaar zijn. maar verplichten wordt lastig. enerzijds moet je als je werkeloos wordt beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. anderzijds kun je wao/wia-ers helemaal niet verplichten; die zijn niet voor niks afgekeurd. en verder mag vrijwilligerswerk natuurlijk nooit een betaalde baan vervangen. dat zou effe lekker zijn! goedkope oplossing.
mijn ervaring is dat organisaties helemaal niet zitten te wachten op mensen die tegen heug en meug 'moeten'. onze vrijwilligerscentrale stuurt dan ook alleen mensen door die gemotiveerd zijn en die wij geschikt vinden.
dat neemt niet weg dat er ontelbare vrijwilligers zijn die - ook als ze zelf iets mankeren - enthousiast op een af andere manier zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap.
en verder moeten middelbarescholieren tegenwoordig allemaal een maatschappelijke stage doen. periodiek een wandeling met hulpbehoevenden zou daar wellicht ook in passen.