Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marleen1974 - 16-06-2010 13:48:32
Voeding & Gezondheid

Aanvragen huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp aanvragen doe je inderdaad bij het wmo-loket van de gemeente. zij sturen de aanvraag door anar het ciz en die doen de indicatie.

mijn ouders zitten in eenzelfde soort situatie: mijn moeder kan weinig door de gevolgen van borstkanker, mijn vader heeft hoge bloeddruk, suikerziekte. bovendien zorgen ze voor mijn 95-jarige oma (wwont bij hem in) die niet alleen kan zijn, omdat ze bij vrijwel alles hulp nodig heeft. ze hebben hulp in de huishouding aangevraagd, maar steeds werd dit afgewezen, omdat men verklaarde dat mijn vader nog voldoende in huis kon. (ondanks een baan, gezondheidsklachten, persoonlijke verzorging voor zijn vrouw en moeder etc) mijn oma heeft een paar maal in het ziekenhuis gelegen en daar werd direct gezegd dat ze bij thuiskomst (huishoudelijke)hulp moesten krijgen. toch wees het ciz het steeds af.

uiteindelijk hebben ze via de gemeente een mediator/bemiddelaar aangewezen gekregen en die heeft voor elkaar kunnen krijgen dat ze huishoudelijke hulp kregen..... voor 5 maanden. dat is nu afgelopen en aangezien ze het helemaal zat zijn om te strijden voor waar ze recht op hebben, hebben ze nu zelf huishoudelijk hulp ingeschakeld. dat betalen ze nu zelf.

succes!

het blijft denk ik knokken tegen de bureaucratie.
probeer bij de gemeente waar uw opa en oma wonen te informeren of er bemiddelingsmogelijkheden zijn.