Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 18-06-2010 17:08:15
Elektronica & TV

Oude negatieven inscannen/digitaliseren


hallo beorn,

het hangt er een beetje vanaf om hoeveel dia's/negatieven het gaat en hoeveel geld je er aan uit wil geven. tegenwoordig is met een goede flatbed scanner (die geschikt is om dia's en negatieven te scannen) al heel goede resultaten te behalen. het voordeel van een dergelijk apparaat is, dat het apparaat nadien ook bruikbaar blijft als 'gewone' scanner.

zelf had ik in 1999 een aantal dia's (kodak film) die ik gedigitaliseerd wilde hebben (ik had zelf geen scanner) en heb dat toen door kodak laten doen. het resultaat was best wel goed. toen ik een paar jaar later zelf een canon 5000f flatbed scanner kocht dacht ik, 'goh, laat ik die dia's zelf eens scannen'. het resultaat was dat mijn zelf gescande dia's er kwalitatief beter en mooier uitzagen dan de door kodak 'professioneel' gescande dia's.
de betreffende scanner heb ik nog steeds en doet het ook onder windows vista nog steeds uitstekend.

kortom, mijn advies zou dus zijn, koop een goede (b.v. één van canon) flatbed scanner die geschikt is om dia's en negatieven mee te scannen en dan heb je daarna ook nog een apparaat waar je nog wat aan hebt.

m.vr.gr. freya