Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cameo
cameo - 21-06-2010 13:33:08
Geldzaken & Recht

Action weigert wettig nl betaalmiddel

Los van de discussie wat een winkelier wettelijk mag of moet; er is ook nog zoiets als servicegerichtheid. een beleid maken en bord ophangen dat je bepaalde munten niet meer accepteert vind ik prima. dan weet je het vooraf. maar als (meestal een ouder) iemand daardoor in de war of zelfs overstuur raakt, kun je als ondernemer natuurlijk ook een vriendelijker gezicht opzetten. de bedragen die met de transacties gemoeid gaan zijn nu niet bepaald schokkend hoog. wees creatief of "mats" je klant in zo'n geval als het om een afronding van 3 of 4 cent gaat.

in hoofddorp is een ondernemer (naam doet er even niet toe), die neemt het kleingeld wel aan, maar doet deze direct in de goede doelenpot op de toonbank. deze wordt eenmaal per kwartaal geledigd bij de bank en het saldo gaat naar een goed doel. dat vind ik nu een super initiatief. de ondernemer neemt een gering verlies (van hooguit 4 cent bij een transactie) en maakt daarmee de enkeling met kleingeld, maar ook een goed doel blij.

nu is zoiets natuurlijk makkelijker te doen voor een zelfstandige dan bijvoorbeeld bij een action winkel. maar zelf vind ik dat het "zakendoen" in de meest basale vorm in een winkel, best wat meer vanaf de klantgerichte manier uitgeoefend mag worden.

cameo