Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-06-2010 23:31:34
Voeding & Gezondheid

Donorregistratie

Geachte nbw,

als ik de reacties hier lees, merk ik dat er bij velen onwetendheid heerst en dan is het moeilijk om een goede keuze te maken. of je krijgt horror verhalen te lezen van mensen die denken dat je levend de dood in wordt gejaagd omdat er een orgaan uit jouw lichaam nodig is voor iemand anders.

jammer, heel erg jammer…mag ik iedereen het advies geven zich dan de moeite te nemen zich wat informatie te zoeken.
er zijn zelfs mensen die vanwege hun eigen gezondheid geen donor mogen of kunnen zijn, zo zijn er ook mensen uit een bepaalde geloofsgemeenschap maar ook daar gaan verschillende stemmen op, dat ze mogen niet geven maar wel ontvangen. het zij zo, ik ben niet de persoon daarover te oordelen en te veroordelen.

toch besef, als uw dag daar is, ongeacht hoe uw leven zal eindigen, en u heeft geen donorcodicil ingevuld dan sterft er met u nog minstens nog iemand, voor wie een orgaan te laat komt. al denkt u, dat moet de familie of nabestaanden maar beslissen…het is uw leven en u zorgt toch ook voor uw begrafenispolis e.d. . op zo’n dag dat u zelf komt te overlijden, zal het verdriet groot zijn en heeft een ieder genoeg te verwerken, als een arts dan vraagt of er één orgaan of meer gebruikt mag worden, is dat des te moeilijker.

als u dan bedenkt, indien u een gelovig (christen-) mens bent dat na uw dood, uw ziel naar onze heer zal gaan en uw lichaam een leeg hulsel zal zijn, is dat dan niet vreselijk jammer dat u daar mensenlevens mee had kunnen redden? u hebt er niets meer aan, toch?!

nu nog een voorbeeld, stel u heeft een kind, een partner of uzelf die heeft een orgaan nodig heeft omdat het lichaam ernstig ziek is of afgestoten of door een ziekte. en u weet dat er alleen maar geholpen kan worden door iemand die komt te overlijden die haar of zijn donor codicil heeft ingevuld. en denkt u nu alstublieft niet van, dat zal mij niet overkomen want dan vergist u zich lelijk. op zo’n moment, wat je niemand toewenst, leef je in een hel…stelt u zich nu eens voor dat er dankzij een geweldig mens die een donorcodicil heeft ingevuld, komt te overlijden en hiermee uw kind, partner of uzelf het leven geeft. en dit laatste zal niet alleen gebeuren bij oudere mensen maar juist vaak bij kinderen en jongere en volwassenen.
daarbij, kunt u op het formulier zelf aangeven welke organen wel of juist niet wilt of kunt afstaan.

ik vertel u echt geen verhaaltje, mag dat alstublieft duidelijk zijn?!

informatie en eventueel aanmelden: http://www.2miljoenhandtekeningen.nl/
of https://www.jaofnee.nl/

ik hoop u met mijn informatie van dienst te zijn geweest.

met vriendelijke groet,
ineke l



ps. ook bij leven kunt u sommige organen afstaan, b.v. een nier of wat huid.
uiteraard, zullen de artsen u daar veel meer over kunnen vertellen en geloof mij, dat zal heel serieus bekeken en besproken worden en niet zomaar zonder uw toestemming worden gedaan.