Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ij
ijsjebeer - 22-06-2010 13:01:30
Vakantie & Reizen

Vliegtickets ryanair omzetten

Mij is hetzelfde overkomen. tijdens inchecken bleek de voornaam van mijn vrouw niet overeen te komen. extra kosten meer dan 400 euro, terwijl we voor ons drieen ongeveer 300 euro hadden betaald.

het vreemde was dat de baliemedewerkster van ryanair ons ook niet direct kon uitleggen waarom we een nieuw ticket moesten kopen! uiteindelijk kwam ze met een kopie van het online boekingsscherm.

ryanair is echter niet duidelijk welke namen gelijk moeten zijn (achternaam, voornaam, voornamen, initialen, tussenvoegsels, naam partner, etc.), en in hoeverre. in het nieuwe ticket werd b.v. alleen de eerste voornaam voluit geschreven, dus niet alle vier de voornamen...

d.m.v. eigen achternaam + achternaam partner (op ticket en in paspoort) is een persoon toch ook uniek geidentificeerd, of zie ik dat verkeerd?
verder is in de definitie van de invulregels in een nederlands paspoort de regel "naam" gedefinieerd als zijnde alleen de achternaam (+ achternaam partner). deze waren aan elkaar gelijk.

verder vind ik de "boete" niet in verhouding staan tot het "vergrijp". ik kan mij voorstellen dat men wil voorkomen dat mensen tegen een lage prijs grote hoeveelheden tickets gaan inslaan en doorverkopen, maar om nu zo'n hoge prijs te rekenen voor een (ook nog te betwisten) naamswijziging is absurd!

tot slot kan men, behalve naar ryanair zelf, nergens anders met de klacht naartoe. of heeft iemand een suggestie? (ryanair heeft de klacht met een standaard reactie afgewimpeld.)

bij voorbaat dank voor alle constructieve reacties!