Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerland - 25-06-2010 13:58:24
Garantie & Verzekeringen

Restitutie mogelijkheden premie na forse premieverlaging (30%) verzekeraar voor nieuwe klanten?

Eigenlijk is dit een variant op de veelgestelde vraag: ik heb vorige week een nieuwe televisie gekocht en nu wordt dezelfde televisie aangeboden voor maar liefst x euro minder. heb ik nu recht op geld terug?

ik neem aan dat het antwoord op bovenstaande vraag u bekend is.
welnu, voor uw situatie geldt hetzelfde.

bovendien, wat is uw onderbouwing voor uw stelling dat premieverlagingen alleen kunnen ontstaan omdat er minder aan claims uitgekeerd hoeft te worden? lijkt mij een nogal dubieuze stellingname. de vervolgstap in uw redenering, namelijk dat de huidige klanten, eigenlijk de (positieve) veroorzaker zijn van dit voordeel voor taf (maar niet beloond worden) lijkt mij uitermate gekunsteld (wel goed gevonden).

er wordt ook volledig voorbij gegaan aan de vraag hoe de producten zich tot elkaar verhouden. het is niet vanzelfsprekend dat een product dat nu wordt aangeboden voor 30% minder exact hetzelfde product is dat door u destijds is afgenomen. bijvoorbeeld: misschien is de dekking wel veranderd. iets wat misschien alleen uit de "kleine lettertjes" valt op te maken. kwestie van appels en peren wellicht.

u heeft, net als de televisiekoper, geen enkel recht op premierestitutie. u bent er al achter gekomen dat het bedrijf ook niet bereid is om u coulancehalve tegemoet te komen. kwestie van pech gehad. bij de vraag van de televisiekoper (of om welk product het dan ook handelt), is er altijd wel iemand als reactie geeft: "zou u ook bijbetalen, als de prijs met 30% verhoogd zou zijn". bij deze dan deze wedervraag. en?