Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 07-07-2010 02:26:42
Computers & Telefonie

Harde schijf

Als niet toevallig de stroomtoevoer los zit, dan is de schijf wellicht goed kapot.

het bedrijf http://www.convar.de/">convar is gespecialiseerd in het redden van data en biedt ook een aantal herstelprogramma's aan die je gratis kunt downloaden.

aangezien het hier wellicht om een mechanisch defect gaat, zal er met software waarschijnlijk weinig te redden zijn, maar proberen kan geen kwaad en niet geschoten = mis geschoten. als het niet werkt kun je hem altijd nog naar een herstelservice opsturen. zorg er wel voor dat er niets naar de schijf wordt geschreven, dat zou het herstellen moeilijker tot onmogelijk maken.

zolang de schijf zelf niet verbrand of in stukken gebroken is, kan hij nog wel redelijk eenvoudig worden hersteld, de prijzen hiervoor zijn echter al behoorlijk pittig. de schijf moet immers toch gedemonteerd worden en de bedrijven die dat doen, willen immers hun peperdure apparatuur en cleanrooms betaald krijgen.

voortaan toch maar een extra hardeschijf erbij kopen voor een backup. nu zou het herstel toch even ruim 5x zo veel gaan kosten.

met seagate heb ik nog de beste ervaringen, ook al heb je een 20 jaar oud type. je kunt er op hun site nog alles over terug vinden.

harde schijven zijn zeer gevoelig voor schokken, houd daar altijd rekening mee. een schrijf die één keer gevallen is kun je beter meteen vervangen. een kleine beschadiging merk je meestal niet direct, maar zorgt ervoor dat de rest ook binnen de kortste tijd kapot gaat.