Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-07-2010 18:23:01
Elektronica & TV

Geen garantie bij defect geleverde accutje

Opabertje schreef op woensdag 7 jul 2010, 10:40: beste,

accu kan je ongeladen minimaal 5 jaar opslaan.
ik zit ook 40 jaar in de electronica en weet donders goed dat accu snel defect kan gaan door gebruik van foute accu laders.
dat er 1 kapot is geleverd ala, maar 5 defecte heel sterk.
vervolgens gaat de klant beweren dat de accu defect is terwijl hij een verkeerde lader heeft gebruikt.
ik kan een boek vol schrijven over die verhalen zoals klanten die stiekum de accu omruilen. gelukkig gebruikte wij altijd een merkpen zichtbaar met blauw licht en viel de klant snel door de mand.

opabertje,

je hebt kennelijk het verhaal niet goed gelezen. de accuutjes konden alleen in de telefoon opgeladen worden vanwege het piepkleine stekertje. de oude batterijtjes waren 10 jaar oud en aan vervanging toe. ik kan de oude batterijtjes nog wel degelijk opladen maar binnen paar minuten zijn ze leeg, dus lader is wel goed. als je de accuutjes verkeerd om op lader aansluit aan sluit zullen ze zichzelf en of de lader opblazen als die niet beveiligt is tegen ompoling, wat dus met blote oog te zien is, en zelfs de draadjes zouden als je met te hoge stroom oplaad of ontlaat/kortsluit zelfs doorsmelten. ik denk dat deze accubatterijtjes gewoon langer dan 5 jaar in opslag hebben gelegen. ik weet echter uit ervaring dat de batterijtjes snel achteruitgaan als je ze een jaar niet gebruikt heb, alleen losse cellen gaan langer mee omdat die niet om kunnen polen.
de batterijtjes meten ca 2,4 volt terwijl ze ca 2,7 volt moeten meten, daaraan kan je zien dat er 1 in de set kapot is gegaan door spontane zelfontlading en ompoling door te lang liggen. de winkel heeft de kans gekregen om de accuutjes goed te onderzoeken en eventueel hun eigen voorraad te controleren wat ze niet gedaan hebben.
ik denk dat je wel 40 jaar in een winkel gestaan heb maar niet in de elektronica gewerkt heb. anders wist je wel beter. of mogelijk dat je iemand van de webwinkel ben en probeert de fout recht te praten.
ik geloof best dat er ook mensen zijn die de boel proberen te tillen, maar dat is een uitzondering en altijd te controleren. deze webwinkel is dus gewoon een oplichterzaak die dumpmateriaal verkoopt. er zijn trouwens meer klachten over hun als je op hun naam googled.