Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

qp
qpc - 09-07-2010 13:05:21
Computers & Telefonie

Telefoon valt uit

Kan het zijn dat er enkele downloadprogramma's tegelijk met de pc opstarten? denk daarbij aan peertopeer programma's of torrent-programma's. zo ja, schakel deze programma's dan eens uit. mijns inzien kan dit probleem maar 4 oorzaken hebben, ten eerste de bovengenoemde programma's die bij het opstarten van de pc zoveel gelijktijdige verbindingen met internet proberen te maken, dat het buffer van het modem een 'overflow' krijgt en het modem daarom niet meer goed functioneerd.
ten tweede kan het aan het zgn 'ingeschoten profiel' van de dsl-verbinding liggen. als vanwege de afstand naar de centrale en/of de kwaliteit van de bekabeling bijvoorbeeld een maximum van 10mbit haalbaar is en het 'profiel' staat op 12mbit of hoger, dan kan het zijn dat het modem zo hoog mogelijk probeert op de kpn-centrale in te trainen. hierdoor gebeurd het vaak dat tijdens het downloaden (en dat gebeurd dus automatisch als je de pc aan zet), er geen bandbreedte genoeg meer over is om voip (telefonie) goed door te geven.
in dit laatste geval zou de internetprovider een lager 'profiel' in moeten (laten) schieten. in het hierboven gegeven voorbeeld zou dat dan een 8mbit profiel moeten zijn.
de derde mogelijkheid is toch dat het modem defect is.
als laatste mogelijkheid denk ik aan verkeerde/slechte bekabeling binnenshuis. denk hierbij aan een te lange kabel vanaf het isra-punt (het punt waar de telefoonkabel de woning binnen komt) naar de modem/splitter. deze kabel moet zo kort mogelijk zijn, in ieder geval niet langer dan 1,5 meter.