Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vin100
vin100 - 16-07-2010 14:16:57
Huishouden & Energie

Zilvervisjes

U zegt dat het 'absoluut niet vochtig' is in uw huis - dit is onmogelijk aangezien zilvervisjes niet kunnen drinken en het vocht via hun huid uit de lucht halen.. er is hiervoor wel een behoorlijke luchtvochtigheid nodig... ook al lijkt het wellicht niet vochtig te zijn in uw huis, de lucht is dat wel (anders maar eens meten met een hygrometer)

er zijn allerlei vallen en dergelijke te krijgen voor zilvervisjes (kleefplakten met lokstoffen) maar dat houdt de visjes niet weg - het enige wat echt helpt is hun het leven onmogelijk maken. u moet goed ventileren en bij het koken de afzuigkap aan, tot zeker een kwartier na het koken (bij een reinfiltratie kap zuivert u de lucht maar pompt u het vocht lekker uw huis in.. een kap met afvoer is dus absoluut nodig) u zou daarnaast een vochtvreter kunnen plaatsen om de luchtvochtigheid nog verder te verlagen. goed en grondig blijven stofzuigen om de eitjes van de visjes te verwijderen (ander komen ze uit zodra het even wat vochtiger is) eventueel in de beginperiode werken met lokstrips om het aantal visjes snel terug te brengen.

succes!