Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 20-07-2010 16:16:56
Geldzaken & Recht

Postuum geld laten betalen.

Nee, natuurlijk mag dat niet. de drukker heeft helemaal niets met zijn schoonmoeder te maken. hij is immers koude kant en als er geen testament was waarin hij tot (mede-)erfgenaam is benoemd, is hij nooit erfgenaam.

op het moment dat schoonmoeder kwam te overlijden, zijn al haar bezittingen en schulden overgegaan op de erfgenamen, zijnde de nog levende echtgenoot en de kinderen. is er geen echtgenoot meer, dan zijn alle kinderen gezamenlijk erfgenaam. alle zij kunnen en mogen over de rekening van moeder beschikken. aangezien er nu dus onbevoegd geld is overgemaakt van de rekening van schoonmoeder is er geld verduisterd. als de echtgenoot van de drukker hier de hand in heeft gehad, kan dat zelfs leiden tot onwaardigheid. oftewel: zij mag niets meer erven. ook heeft zij dan een strafbaar feit gepleegd. als de drukker het zelf gedaan heeft, heeft alleen hij een strafbaar feit gepleegd.

links om of rechts om zal het geld terug moeten. het komt namelijk in de eerste plaats de schuldeisers van de nalatenschap toe en het restant komt de erfgenamen toe.

dat er een opdracht was om een boekje te laten maken moet eerst aangetoond worden, dan nog gemaakt worden en daarna mag de rekening komen. niet eerst innen, dan nog een keer een nota opstellen en dan pas aan het werk.